Jääkaapissa oli kolme kennoa kananmunia ja seuraavalla viikolla vanhaksi menevää maustamatonta tuorejuustoa. Juustokakun tekeminen ei houkutellut, joten päätin tehdä pitsaa. Vaikka minusta tämä on ennemminkin munakasta suolaisella päällyksellä kuin pitsaa, oikeilla täytteillä todella herkullista. Ja mikä tärkeintä tämä on nopea tehdä ja hyvin täyttävää. Ohje löydetty luultavasti karppaus infon sivuilta.

 

KARPPIPITSA

8 munaa
1 paketti maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
0,5 tl -1 tl leivinjauhetta
Noin 2 dl juustoraastetta
(oreganoa ja/tai valkosipulijauhetta)

Sekoita pinnalle tarkoitettua juustoraastetta lukuun ottamatta kaikki ainekset tehosekoittimessa.

Kaada seos leivinpaperilla peitetylle pellille ja levitä se tasaiseksi levyksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uuniin alaosassa 200-225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on muuttunut kullanruskeaksi.

Ota pohja uunista ja levitä sille haluamasi täytteet. Paista, kunnes juusto on sulanut.

Siirrä pitsa ritilälle paistamisen jälkeen, koska muuten pohjasta tulee kostea. Tämä pitsa maistuu erinomaiselta vielä seuraavanakin päivänä.

 


Täytteenä kebabeläintä, tomaattimurskaa, paprikaa, tomaattia, sipulia & sinihomejuustoa. 

 

Vinkki. Jos karppaat niin kannattaa katsoa myös, että täytteet ovat vähähiilihydraattisia, esimerkiksi ketsupissa on paljon sokeria (16 grammaa 100 grammassa).