Viikonlopun jälkiruokana toimivat amerikkalaiset pannukakut. Pannukakut ovat työläämpiä kuin suomalaiset letut, mutta vaivan arvoisia.  Vaahterasiirappia löytyi lähikaupasta ja pääsin ensimmäistä kertaa maistamaan tätä amerikan herkkua. Siirapin maku oli hieman konjakkimainen, eikä se ollut lainkaan niin makeaa kuin olin luullut. Pannukakkujen, vaahterasiirapin ja vadelmahillon yhdistelmä kuitenkin toimi mainiosti. Ohjeen löysin Myllyn Paras sivustolta.

 

Amerikkalaiset pannukakut

 

3

 

munaa

2-3

rkl

fariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa

5

dl

vehnäjauhoja

3

tl

leivinjauhetta

1

tl

vanilliinisokeria

½

tl

suolaa

2-3

dl

maitoa

2

dl

piimää tai kermaviiliä

½

dl

voisulaa tai öljyä

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan yhden senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helpolla. Käytä paistamiseen rasvaa.

Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

 

NAM NAM.