Nappasin tämän ohjeen vuosi(a) sitten maakuntalehti Karjalaisesta. Helppo ohje ensikertalaisellekin. Käsiä ei välttämättä tarvitse liata taikinaan, jos hoitaa aineksien sekoittamisen kauhalla.

Kauraleipä

2 dl kaurahiutaleita

5 dl esim. hiivaleipäjauhoja

1 tl suolaa

1 pussi kuivahiivaa

3 dl vettä

1 muna

voiteluun muutama ruokalusikallinen vedellä laimennettua oliiviöljyä

1. Sekoita kulholla kuivat ainekset keskenään. Lisää muna ja lopuksi 42-asteinen vesi. Sekoita.

2. Kohota taikinaa peitettynä puolisen tuntia. Kaada taikina uuninpellille ja muotoile haluamaasi muotoon.

3. Paista 200 asteessa uunin alatasolla puolisen tuntia. Voitele leipä laimennetulla oliiviöljyllä ja paista vielä hetki.

Vinkki. Jos haluat leipään rapean kuoren, älä peitä leipää heti liinalla.

 

Minä yritin tehdä leivästäni sydämen muotoisen. Noh kyllä muodon melkein tunnistaa.