Meidän kahden hengen taloudessa syödään usein kanaa & riisiä. Kaipasin kuitenkin tähän arkiherkkuun vaihtelua ja siskon keittokirjasta pongasin tämän reseptin (jota tottakai piti hivenen muokata). Aluksi olin hieman skeptinen mangochutneyn ja soijan käytöstä, mutta ruoka olikin mahtavaa. Mausteet sulautuivat yhteen ihanaksi kastikkeeksi. Tätä teen uudestaan.

 

Broilerinkoipia mangochutneykastikkeessa

 6 kpl broilerin koipireisiä

1-2 valkosipulinkynttä

1 tl suolaa

1 maustemitta pippuria

4 tl punaista chilitahnaa

1 dl mangoshutneytä

2 rkl soijaa

2-3 sipulia

1 purkki mustia tai vihreitä oliiveja

2-3 rl kuivattua timjamia

 

1. Pane broilerinkoivet voideltuun uuninkestävään vuokaan.

2. Kuori ja silppua valkosipulit. Sekoita valkosipuli, suola, pippuri, chili, mangochutney ja soija.

3. Voitele broilerinkoivet chutneyseoksella.

4. Kuori ja silppua sipulit ja levitän ne broilerin päälle. Lisää oliivi ja timjami.

5. Kypsennä uunissa 200-asteessa, kunnes koivet ovat kypsijä (n. 45 min). Tarjoile riisin ja vihersalaatin kanssa. Tai sitten keitä vaan makaroneja niin kuin minä.

 

Hyvä ruoka & hyvempi mieli.